Zo maakte ik 46 prachtige taarten op 2 dagen!

Toen ik zo’n 5 jaar geleden begon met bakken, had ik nooit verwacht dat ik een half decennium later meer dan 40 taarten in 2 dagen zou maken. En toch is het zo… Een aantal maanden geleden mocht ik voor Zedd, leverancier van relatiegeschenken in hart en ziel, maar liefst 46 (!) roze taarten maken. Hoe ik daar als kleine hobby bakker een succes van gemaakt heb, dat leg ik jullie graag uit aan de hand van deze 3 tips & tricks!

“A goal without a plan is just a wish.” 

Één taart maken vraagt een hele voorbereiding: ontwerp, smaken, aankopen, … En dan komt het bakken, (al dan niet) stapelen, decoreren, … Al deze stappen hebben nood aan een planning, want je kan je vullingen geen week op voorhand maken of je hebt bepaalde decoratie op de taart die eerder gemaakt moet worden. Elke taart heeft zijn eigen planning.

Alleen kwam er bij deze grote opdracht niet alleen de gewoonlijke voorbereiding kijken, maar ook de materiaalplanning. Zo heb ik geleerd dat als je gezwollen handen wil vermijden, je best een machine voorziet om je fondant uit te rollen. Maar ook meer dan één taartzaag voorzien, is handig. Of hoeveel bakvormen je nodig hebt om niet stil te vallen in je rotatie, …  Het zijn allemaal zaken waar ik voordien nooit bij stilgestaan heb.

“A goal without a plan is just a wish.” – Antoine de Saint-Exupéry

“It always seems impossible until it’s done.” 

Tot 2 weken voor de oplevering, kon ik er altijd heel rustig onder blijven. In mijn hoofd was alles goed voorbereid en leek alles goed gepland te zijn. Totdat mijn partner er mij aan herinnerde dat het wel degelijk om 46 taarten ging. Die dan ook nog eens op 2 dagen klaar moesten zijn. En plots veranderde de rust in mijn hoofd naar chaos en stress. “Hoe ga ik ooit zoveel taarten afgewerkt krijgen?!” en “Waarom ben ik er ook begonnen?!” waren de twee zinnen die tot op de dag van de levering door mijn hoofd spookten.

2 dagen van meer dan 14 uur heb ik staan zwoegen en zweten met de gedachte dat het mij nooit zou lukken, maar op 30 september 2018 stond ik, huilend van geluk, naast mijn 46 met roze fondant beklede, taarten.

It always seems impossible, until it’s done.” – Nelson Mandela

“Family is not an important thing. It’s everything.”

Heb ik dat nu allemaal alleen gedaan? – Neen, zeker niet. Zonder mijn ouders, mijn zus, mijn schoonbroer, mijn partner en zonder Leen de Vos (van Boca Delice in Gijzegem), had ik dit nooit kunnen waarmaken.

Als leken in de bakkerij hebben ze één voor één alles uit de kast gehaald om aan mijn strenge richtlijnen te voldoen. Ik ben hen allemaal énorm dankbaar voor hun inzet, want zonder hen was het geen succes geweest.

“Family is not an important thing. It’s everything.”  – Michael J. Fox

Oh ja, vergeet de koffie niet. Véél koffie. Want koffie redt je dag! 

Cheers!

Wil je graag meer informatie over de smaken? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *