De perfecte bruidstaart? Hou deze 4 tips in je achterhoofd!

Ongeveer anderhalf jaar geleden vroegen Nils en Elise mij of ik voor hun mooiste dag dé perfecte bruidstaart wou maken. Eindelijk, een bruidstaart maken. De droom van iedere cake decorator. Ik twijfelde dus geen seconde en zei direct “ja”!

Eigenlijk had ik nog nooit eerder een bruidstaart gemaakt en omdat het toch gaat over een belangrijk moment op de mooiste dag van hun leven, moest ik mezelf toch even moeten geruststellen. Want, hoe maak je nu eigenlijk dé bruidstaart van iemands dromen? Met deze 4 tips kan het niet fout lopen!

1. Luister

Luisteren naar het koppel is misschien wel de basis van het hele project. Welke uitstraling willen ze? Hebben ze specifieke vereisten qua look, kleuren, thema, … ? Wat eten ze graag? Welke vulling(en)? Wat is het verwacht aantal eters? Hoe groot willen ze de taart? Zorg ervoor dat je goed weet wat het koppel van je verwacht.

2. Plan

Maak een duidelijke, gestructureerde planning. Op papier, online, in je hoofd, op de vloer, op het raam of misschien in the cloud. Hoe die planning eruit ziet, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat ze voor jou werkt. Wie goed plant, ontspant!

3. Proef

Het is ongetwijfeld één van de grootste clichés, maar het is ook absoluut waar: Proef. Proef zelf de smaak van je bruidstaart, maar laat ook het koppel proeven. Organiseer een aantal maanden voor de oplevering een proeverij, zodat jij, maar uiteraard ook het koppel, gerust kan zijn over de smaken van de taart en de vulling(en).

Vergeet zeker niet om dan ook even lekker te genieten van zo’n heerlijk stukje gevulde taart!

4. Ontspan

Als laatste tip (en misschien ook wel de belangrijkste), wil ik graag meegeven dat je vooral moet genieten. Geniet en ontspan terwijl je aan een bruidstaart (maar zeker ook een andere taart) werkt. Stress, nervositeit en paniek zorgen er alleen maar voor dat je niet vooruit, fouten maakt en dat het echt een opdracht van ‘moeten’ wordt. En dat is nu net hetgeen ik absoluut niet wil, dus: relaaaaax!

Oh ja, ik ben best wel fier op het resultaat, want mijn vrienden zorgden er voor dat ik voor de allereerste keer écht mijn grenzen kon verleggen! Bedankt!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *