Mijn 3 bakvoornemens voor 2018!

Gezonder eten, meer sporten en minder alcohol naar binnen spelen… Enfin, iedereen kent ze wel: De goede voornemens die zowat iedereen maakt in het begin van het nieuwe jaar. En ik moet toegeven, ik was dit eigenlijk ook van plan, maar na een beetje wikken en wegen, leek het mij beter om mij dit jaar te focussen op mijn baksels en alles daaromheen. En dus, zijn hier mijn bakvoornemens voor 2018!

Afstuderen als Brood- en Banketbakker

Ik ben nu zo’n klein jaar bezig met deze cursus, met zijn ups en downs. En een jaar is lang, dacht ik altijd. Maar als ik heel eerlijk ben, is een jaar ook weer niet zo lang. Het is een thuisopleiding, dus dat gaat met zijn ups en downs. De ene week studeer je 10 uur of meer, maar de andere week ben je aan het bakken en dan studeer je wat minder uurtjes of misschien zelfs geen… Soit, ik heb voor mezelf uitgemaakt dat 2018 hét jaar wordt waarin ik mijn diploma als Brood- en Banketbakker zal halen.

Overheerlijke nostalgie!

Al van kinds af aan probeer ik dé perfecte zandkoekjes te maken, maar … ik ben er nog nooit in geslaagd om de koekjes ook effectief lekker te maken. Aangebrand, gebroken, te chewy, te weinig smaak, … Telkens opnieuw had ik iets fout gedaan. Ik heb een tijdje de hoop opgegeven en ik vermeed het bakken (en zelfs het eten!) van zandkoekjes. Maar ik ben er eindelijk overheen en dus wil ik mezelf (en iedereen die slachtoffer werd van mijn mislukte koekjes) overtuigen dat ook ik overheerlijke zandkoeken kan maken. Zo lekker, dat niemand ze nog in de winkel zal willen kopen… Mopje, hé! 🙂

Wat je zelf doet, doe je beter!

Onder het motto “Wat je zelf doet, doe je beter” (en ook een beetje uit ervaringen uit het verleden), wil ik terug zelf mijn eigen brood bakken. Inderdaad “terug”. Het moet zo’n kleine twee jaar geleden zijn dat ik begonnen ben met het bakken van mijn eigen brood. En ik heb dat welgeteld 6 maanden volgehouden. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik er ooit mee gestopt ben, maar wat ik wel weet, is dat mijn ventje ongelooflijk kieskeurig is als het over brood gaat en ik zie het niet meer zitten om een half uur te rijden voor een lekker brood.   Dus, geen redenen om niet opnieuw mijn eigen brood te bakken! En dit keer niet voor even, maar voor altijd!

Oh ja, heb jij je goede voornemens voor 2018 al bepaald? Dan hoor ik ze graag!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *