Back to Bakes!

IMG_0043

YAY!
Hij is er! Mijn cursus Brood- en Banketbakker is gearriveerd. Jup, je kan van thuis uit studeren om een echte bakker te worden. Ideaal, vind ik, want ik vind het verschrikkelijk moeilijk om ‘s avonds na het werk nog in de auto te stappen. Bovendien zijn er nog een hoop extra voordelen: je kan de opleiding op je eigen tempo studeren, je hebt een flexibel uurrooster, een geweldige lesgever die steeds voor jou beschikbaar is, … Enfin, de ideale leerschool dus.

Vol enthousiasme sloeg ik de kaft open, logde ik online in en ging ik van start met het plannen van mijn lesuren. En toen kwam de eerste lamp… Want, hoeveel uur kan je eigenlijk nog studeren als je fulltime werkt? En twee keer per week gaat sporten. En een dochter hebt. En een man die toch ook graag af en toe eens iets romantisch wil doen… Enfin, ik moest iets ondernemen om toch nog wat tijd te vinden om te studeren.

Bye, bye!
Ik wil echt bakken en tegelijkertijd aanwezig zijn voor mijn gezin. Ik moest en zou hierin slagen! Dus als eerste zal mijn vast avondritueel er aan hangen: vanaf nu geen Familie meer… Of toch niet meer elke avond.

Het volgende dat geschrapt werd, was uitslapen. Mijn weekends zouden vanaf nu heel wat langer duren. Een extra tas koffie erbij, en hupla, we zijn vertrokken!

En als laatste zou ik vanaf nu stoppen met elke dag een bad nemen om de Dag Allemaal te lezen. Geen roddels meer. Gedaan. En nu een korte douche!

Welcome, welcome!
Pijnlijk, maar zeker en vast de moeite waard, want op die manier kreeg ik wat extra uurtjes per dag vrij voor mijn gezin én om te studeren. En ik krijg er wel zoveel prachtigs extra bovenop: Veel lekkers, zoetigheden, calorieën… En oh ja, ook veel kennis, natuurlijk.

En die kennis begint bij de basis, waar ik dan ook ineens de tweede lamp tegenkwam…. Grondstoffen, wetgeving, hygiëne, … Het zijn een aantal theoretische zaken die toch zwaar zijn om door te komen. Maar eens we daar door zijn, kan ik bakken, bakken en nog eens bakken! Dus: Vooruit met geit!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *