Liefde is een taartspel!

Iedereen kent ze wel: de overheerlijke fruittaarten met veel slagroom, stukjes chocolade en een grote foto van jezelf. Maar voor mij was deze taart veel meer dan enkel een verjaardagstaart, namelijk: het begin van mijn toekomst.

Toen ik 7 jaar werd regelden mijn ouders voor mij een
superformiweldigeindefantakolosachtige verjaardagsfeest en daar hoorde een heerlijke taart bij. Ik droomde van een mooie, grote taart van Ariel De Kleine Zeemeermin, met rode veters als prachtige, golvende haardos, heerlijke chocolade schelpenfiguurtjes en een sprankelend vuurwerk. In de plaats daarvan kreeg ik een fruittaart met veel slagroom, stukjes chocolade en een foto op. Maar wel met de beste foto: eentje van Ariel De Kleine Zeemeermin.

En terwijl ik als klein meisje genoot van elk kleinste stukje taart en marsepein, wist ik het: Ik wil bakken! Zodat ik, als ik groter ben, zelf een overheerlijke fruittaart kan maken!

Back to the future
Alleen was ik toen nog een beetje te klein, maar 15 jaar later, 2 maand nadat ik 22 jaar werd, had ik wat vrije tijd en zin om een taartje te bakken. “Waarom zet ik er niet eens een leuke bloem op”, moet ik gedacht hebben, want ik kocht alle ingrediënten voor de cake, fondant en kleurpoeder. En daar was ze dan: mijn eerste gedecoreerde taart!

Schermafbeelding 2017-05-03 om 20.04.04

En toen kwam opnieuw het besef: Ik wil bakken! Ik wil decoreren! Veel. Heel veel. En zo ging ik op prospectie binnen mijn familie. Honderden keren hebben ze mij de vraag horen stellen “Mag ik voor het dessert zorgen?”. En hoe vaker ik dit kon doen, hoe groter mijn liefde voor het bakken werd.

Schermafbeelding 2017-05-03 om 20.23.14

More, more, more!
Ondertussen ben ik zo’n 3 jaar verder en heb ik toch wel wat desserts voor de familie op mijn kerfstok staan. Alleen blijven de kindjes in de familie niet klein of wordt niet elk jaar iemand 80 jaar. En dus wil ik meer. Ik wil aan de wereld (of toch een deel ervan) laten weten dat ze bij mij de allerbeste, -lekkerste, en -mooiste taarten kunnen krijgen. En ik zou ik niet zijn, mocht ik dan ook geen cupcakes en koekjes maken. Ohja, dat zijn ook de allerbeste, trouwens.

Schermafbeelding 2017-05-03 om 20.25.53

En daarom heb ik beslist een opleiding Brood- en Banketbakker te volgen, want enkel dan kan ik jullie de cake de la cake bezorgen!

Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *