Dé feestelijke ijstaart om de warme zomerdagen door te komen!

YAY! Het is zomer en dat brengt dit jaar (toch wel uitzonderlijk) zwoele zomerse temperaturen met zich mee. De zomer betekent ook dat het tijd is voor ontspanning, leuke reizen, heel veel ijsjes, maar vooral ook voor feestjes. En waar een feest is, is een taart, want: A party without a cake, is just a meeting! 

Onder het motto “All you need is Ice Cream”, vertel ik jullie graag iets meer over mijn favoriete taart voor de zomer: De Funfetti Ice Cream Cake. Vanillebiscuit met funfetti sprinkels en overheerlijk, zelfgemaakt vanille-ijs. Waarom dit mijn favoriet is? Wel, om verschillende redenen, eigenlijk:

Quick like a bunny – Een taart die je op een paar uur maakt

Deze taart is zo snel gemaakt! Het recept telt maar 3 ingrediënten en 1 biscuittaart, wat er voor zorgt dat je de cake in een mum van tijd voor je klaar hebt staan. Altijd leuk als je bij hete zomerdagen snel een ijstaart voor je neus kan toveren.

Everything is possible – Combineer jouw favoriete smaken

Letterlijk alles kan. Je kan de ijstaart zonder problemen aanpassen naar je eigen voorkeuren. Liever chocolade-ijs? Of toch liever M&M’s taart? Of misschien eet je wel graag ijs met een fruitig smaakje? Je kan oneindig ver combineren tot je jouw ideale ijstaart  gevonden hebt.

It’s my happy place – Ijs en cake

De taart bestaat uit 2 zaken: ijs & cake. En laat dat nu net de 2 lekkerste dingen ter wereld zijn. En combineer die dan samen in een taart? Well.. that’s my happy place!

Begint het water je al in de mond te lopen? Lees dan hier hoe je deze overheerlijke, simpele Funfetti Ice Cream Cake maakt!

INGREDIENTEN
  • 1 taart naar keuze (diameter 15cm)
  • 600 ml volle slagroom
  • 395 gr gecondenseerde melk (gesuikerd)
  • Het merg van 1 vanille stokje
  • 1 tsp vanille-extract om de smaak te versterken

 

taart zomer

MATERIALEN
  • 2 bakvormen (dia 15cm) met bakpapier op de bodem
  • keukenrobot
  • pottenlikker
  • 1 taartkarton (vierkant 15cm)
  • Cake leveler of taartmes
WERKWIJZE
Biscuit/ Taart
  1. Als eerste gaan we de biscuit of taart maken. Ik gebruikte het recept voor vanillebiscuit van Laura’s Bakery en voegde er 150 gr funfetti’s aan toe.
  2. Belangrijk is dat je na het bakken de cake volledig laat afkoelen.

 

Vanille-ijs 
  1. Terwijl de biscuits bakken, gaan we van start met het vanille-ijs. Giet de slagroom in de mengkom en klop deze op middelhoge stand gedurende 1 minuut op. 
  2. Voeg vanillemerg en vanille-extract toe.
  3. Klop de room verder op tot een lichte slagroom begint te vormen (ongeveer 3 minuten). 
  4. Voeg nu geleidelijk aan de gecondenseerde melk toe.
  5. Blijf het mengsel kloppen tot een dikke, stevige crème (ongeveer 5 minuten). 
  6. Verdeel het ijs over 2 bakvormen met diameter van 15cm. De hoogte van je ijs bepaal je hier zelf. Eventuele overschot kan je in een potje apart houden om later van te smullen. 
  7. Dek het ijs af met huishoudfolie en plaats het in de vriezer voor minstens 3 uur.

Afwerking
  1. Snijd de bovenkant van de cake weg en snij de cake daarna in 2 gelijke lagen. Ik gebruik hier mijn Cake Leveler van Wilton voor, maar je kan dit evengoed met een gewoon taartmes doen. Mijn taart bestaat uit 2 lagen cake en 2 lagen ijs, maar uiteraard kan je je taart zo groot maken als je zelf wil.  
  2. Leg de eerste laag cake op het taartkarton.
  3. Haal 1 van de ijslagen uit de diepvries en leg het ijs op de cake. 
  4. Leg de tweede laag cake en herhaal de vorige stap.
  5. Werk de taart bovenaan af met wat vers fruit, kaarsjes, vuurwerkstokjes, of eender welke decoratie je wil.

 

En zo maak ook jij deze overheerlijke Funfetti Ice Cream Cake! Smullen maar!

Cheers!

Toen andere kinderen met poppen speelden, speelde ik met een speelgoedoventje. Enkele jaren geleden wisselde ik de speelgoedoven in voor een echte oven, en was mijn bakverslaving écht begonnen. Een (uiteraard ongevaarlijke) verslaving waarover ik jullie graag meer vertel!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *